Exklusivt kött från våra gräsbetande djur


Våra nötdjur är i huvudsak en korsning av rasen Charolais och Simmental. Djuren går ute och betar på Öja Mosse cirka sex månader om året. Att djuren går ute så länge och äter gräs resulterar i att köttet får en förhöjd halt av det fleromättade fettet Omega 3. Vintertid går djuren inomhus i stallar med mycket halm där de kan röra sig fritt mellan ät- och liggavdelningarna.

Nötdjuren har fri tillgång till foder under sin tid i stallet. Det innebär att de kan äta så mycket de vill när det passar dem. Vi använder mest egenproducerat foder i form av majs, vall och spannmål.

Ett lokalt slakteri som vi samarbetar med, ligger bara några kilometer från gården. Dessa korta transporter skonar djuren från mycket stress.

För att få fram den optimala smaken av nötkött skall köttet mörhängas. Detta görs i den lokala butiken eller restaurangen som säljer köttet. Under mörhängningen tappar köttet cirka tio procent av sin vikt.

notkott