Karlsfälts Premium
– djur, natur och människor i symbios

Vi arbetar med gamla, sunda principer. Som att låta våra djur leva så naturnära som möjligt, och det genomsyrar hela vår verksamhet.


Vi har ett kretsloppstänkande och vi gör precis som förr i tiden, att vi tar vara på hela djuret. Så att alla våra fina nöt- och lammskinn får ett långt liv som möbler och kuddar, väskor och portföljer, fodral, huvudbonader och morgontofflor.

Friska djur ger fina skinn, och sedan blir de hantverksmässigt garvade med vegetabiliska metoder av svenska garverier i Sverige. Och då närhet och omsorg om både djur och människor är grundläggande för oss, är alla våra produkter tillverkade av svenska yrkesmän och -kvinnor enligt stolta hantverkstraditioner som har förfinats i generationer.

Det blir en fantastisk kvalitet som både syns och känns, och ”känns rätt”. Vårt skinn finns utan hår i en cognacfärgad nyans och i svart.

Vill du ha din vara från oss går det bra att blanda läder utan hår med läder som har håret kvar i vitt, ljus- och mörkbrunt samt svart. Bilderna du ser är endast exempel på produkter. Varje produkt är unik. Som du!

Resultaten ser du här på hemsidan, där du också kan beställa. Och om du vill titta och känna först är du varmt välkommen till någon av våra samarbetspartners; Husmans Deli i Stockholm, Kullander & Kullander i Malmö och Öbergs Modehus i Ystad.

Varmt välkommen!

Erik-namnteckning


DUX har valt att ta upp ett par verkliga klassiker från sin långa rad av väldesignade och välbyggda möbler, Dormi och USA 75.

DUX och Karlfälts i klassiskt samarbete

Högsta kvalitet och naturliga material rakt igenom är självklart, med handbyggda bokstativ från Tyringe. Och skinnet är bästa tänkbara, utvalda hudar från Karlfälts Gård, hantverksmässigt garvade med skonsamma vegetabiliska metoder av Tärnsjö Garveri.

Resultatet är fantastiskt; möbler som representerar hantverksskicklighet, underbar sittkomfort, svensk toppkvalitet och tidlös design.