4 personer

1 kg nötkött, gärna högrev
5–6 mellanstora lökar
smör eller olja till stekning
70 g bacon
salt
peppar
paprikapulver
¾ liter oxbuljong
1 burk krossade tomater
1–3 vitlökar
2–4 dl rött vin
1 röd paprika
2 tsk maizenamjöl
tabascosås och/eller cayennepeppar

Dela köttet i små bitar. Skär löken grovt och strimla baconen. Stek lök och bacon i smör eller olja på ett stekjärn och häll över det i en gryta. Stek lite kött i taget och tillsätt kryddorna. Koka lite vatten på stekjärnet och häll det i grytan tillsammans med buljong, vin, tomat och vitlök. Sätt lock på och låt det koka på svag värme i cirka 1,5 timme. Rör ofta om i grytan. Skär paprika i små bitar och lägg i grytan. Red soppan med maizenamjöl utrört i kallt vatten. Smaka av soppan med tabasco och/eller cayennepeppar, eventuellt lite salt. Servera gärna bröd till den varma soppan.